ADEVĂRATA ISTORIE A LUMINILOR DE CRĂCIUN

 

Luminițele festive vine încă din secolul al 17-lea. Tradiția era de fapt de a decora pomul de Crăciun cu beculețe multicolore. Simpatia față de această idee sa extins într-atât încât oamenii au început să decoreze casa la exterior și în interiorul acesteia. Acum avem o multitudine de ghirlande superbe și culori variate care ne ajută să creăm o adevărată explozie de lumini în timpul sărbătorilor de iarnă.

Lumânări

Inițial, decorul casei și a pomului de Crăciun presupunea amenajarea acesteia cu lumânări mici. Această tradiție de décor vine din secolul al 17-lea din Germania răspândindu-se și în Estul Europei

Lumânările erau atârnate de crengile copacilor. Adițional creștinii din Europa decorau geamul cu aceste lumânări astfel încât să fie văzute de afară. Aceste lumânări arătau altor creștini  faptul că această casă aparține unui creștin din aceeași religie și că sunt invitați să între în casă cu inima deschisă..

 

Thomas Edison and Edward Johnson

În 1880, în perioada sărbătorilor de iarnă, Thomas Edison a folosit pentru prima data în întreaga lume, lumina electrică. El a afișat beculețele afară lângă laboratorul său care se afla lângă calea ferată. Astfel oamenii puteau admira aceasta frumusețe în fiecare seară. Acesta a fost primul décor de Crăciun separate de pomul de sărbătoare.

 

 Edward Johnson, a creat prima lumină șir care era făcută din 80 becuri electrice mici. În 1890 el a creat o cantitate considerabilă și a deschis propriul magazine unde acestea erau vândute. Decorarea instituțiilor publice a devenit populară abia în secolul 20.

 

 

Beculețele de astăzi

Tradiția a continuat și va continua. Varietatea beculețelor multicolore crează decoruri fabuloase. Oamenii se implică considerabil în amenajarea propriilor case, fiecare oraș are o povestea sa, și cum se spune la 1 decembrie ”SĂ ÎNCEAPĂ MAGIA”.

Acum avem la dispoziție produse profesionale care ne păstrează farmecul decorului pentru aproape 8 ani.  Avem acces la cele mai fascinante elemente de décor și cel mai important, luminițele utilizează energia electrică în mod eficient și  reduce emisia considerabilă de carbon.

Astăzi tot ce contează este să-i avem pe cei dragi alături. De restul se ocupă cei din domeniul decorărilor festive.

 

Dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l împarți cu cea mai importantă persoană din viața ta!

Sărbători luminoase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  • No products in the cart.